Magyarmanifesztó

Kevesebb, mint három hét és otthon leszek. Elképesztő módon várom már, bőven elég volt Londonból. Másfél év alatt dolgozgattam, láttam sok-sok remek koncertet munka közben, elkezdtem és halasztok egy egyetemet itt. Ne aggódjatok, nem vágom sutba az oktatásom, ezért a halasztás, de otthon is jelentkezem. Nem biztos, hogy pszichológiára, valahogy nem fogott meg a félév alatt. Még gondolkodom, de más irányi terv van már.

Karácsonykor mondtam el a családnak Skypeon keresztül, hogy milyen döntést hoztam. Sajnos nemvárt reakciót kaptam: „maradj ott”, „Magyarországon minden szar”, stb. Hát, nem az. Legalábbis szerintem nem.

És pontosan emiatt a hozzáállás miatt is megyek haza (van több más ok is). Magyarország nem ideális, tudom, de ha mindenki így áll hozzá, akkor nem is fog változni. Voltam már egy pár helyen, és biztos megállapíthatom, hogy Budapest a legszebb város, rengeteg kihasznált és kihasználatlan lehetőséggel. Ez igaz a többi városra is, de azokat nem ismerem annyira, hogy relevánsan emeljem be ide.

Viszont ha minden tehetséges ember előbb-utóbb, pontosan ezen a nyomvonalon haladva, emigrál valami ‘dicsőbb’ nyugati országba, mi marad? Önbeteljesítő jóslat. Belátom, nem vagyok hihetetlenül tehetséges még, de én így szeretnék példát mutatni mindenkinek, aki külföldre ment „szerencsét próbálni”. Gyertek haza, itt legyen jó!

Szeretnék otthon valami olyasmivel foglalkozni, amivel jobbíthatom a közérzetet. Politika, szociális akármi, ki tudja még. De úgy érzem, valami engem igazán érdeklőre találtam, ebben a témában. Ezenkívül barátokkal találkozni, sörözni, csókolozni, gangon lenni, békávézni, moszkvázni, hekkezni, pálinkázni, gödrözni. Boldognak lenni. Otthon.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s